Minőség

Csak a minőséget fogadd el!

Ma már nem luxus, hogy komfortos, időjárásálló és kezelést nem igénylő anyagokból készült kerti búrotokkal rendezzünk be kültéri életterünket, kertünket, teraszunkat, az otthonunkat.

Nem kell a csúcsminőségű, de kevesek számára megfizethető nemzetközi márkák és a rövid élettartamú, rossz minőségű, unalmas között választani.
A gyártók azon törekvése, hogy elérhető árfekvésű, de minőségi alapanyagokból készült termékeket dobjanak piacra, lehetővé teszi, hogy Te is a minőséget választhatsd. 
Így már hazánkban is találhatunk olyan kertberendezési szaküzletet, ahol a bútorok designja, minősége és ára vevőbarát arányban egészítik ki egymást.
A mellett, hogy továbbra is hódit a különböző anyagok (szintetikus rattan, alumínium, rozsdamentes acél, teakfa, textilén, kültéri szalag, kültéri bőr, a sokféle kültéri kárpit és huzat) olykor merész kombinálása, és továbbra is egyre nagyobb a hangsúly az otthonos légkört teremtő és praktikus  kiegészítőkön, az anyagok innovációjára fordított törekvés igazán példamutató.

Időjárásállóság – esőztethető anyagok– magas UV-tűrő képesség – tartósság - akár 4 évszakos üzemmód
Mindez már elvárás egy kerti bútorral szemben. Ne érd be kevesebbel. Csak a minőséget fogadd el!

A gyártói fejlesztések már arra is egyre több figyelmet fordítanak, hogy a kültéri kárpitok ne csak időjárásállóak, hanem kényelmesek is legyenek. Hogy minél nagyobb vágyakozással helyezd magad kényelembe a puha tapintású, kényelmes és szeretnivaló kerti bútorodba.
A gyártók is tudják, a mai világban sosincs elég időnk. Egy kerti bútor minket, a pihenést és a sok örömteli percet szolgálja, ne munkát adjon. Az anyagok innovációja során arra is nagy hangsúlyt fektetnek a gyártók, hogy a könnyen tisztítható, kezelést, karbantartást nem igénylő anyagok gondoskodjanak a gondtalan pihenésről.

Mindezek megvalósítása gyártónként eltérő lehet:  speciális saját fejlesztésű nyitott hálós szivacs, impregnált huzat, vízálló bélés, vízálló, kültéri kárpitok, impregnált kárpitok, különféle védő réteget az anyagokon, kültéri bőr. … De vannak olyan szintén márkavédett anyagok melyeket több gyártó is felhasznál, ilyen péládul a Dralon és a Sunbrella huzat, a QDF és a Dacron szivacs… az innovatív anyagokat még sokáig sorolhatnánk.
A lényeg, hogy nem kell tartani attól, hogy egy már beltérinek látszó kerti bútor nem bírja a kültéri körülményeket. Bátran válassz, az anyagokat nincs okunk fenntartásokkal kezelni és nincs miért kompromisszumot kötni. 

Ismerkedjen meg a Tectona Grandis saját márkás kerti bútor kínálatában előforduló anyagokkal.

 

Akril huzat

A tömegében festett, 100%-os akril szövet speciálisan kültéri anyag. Ezt jellemzői is bizonyítják: UV-álló, fény és napfény hatására nem fakul ki, úszómedence- és tengervízálló és víztaszító. 40 fokon mosható, így könnyű tisztán tartani.

 

 

Alumínium

Az alumínium az egyik leginkább korrózióálló fém, tartós és remekül megmunkálható. A kerti bútorok gyártásánál többnyire elektrosztatikusan poliésztert is tartalmazó festékporral festik, és ez a felületkezelési eljárás kiváló felületminőséget és tökéletes időjárásállóságot biztosít.

 

 

Air Comfort

A háromrétegű Air Comfort szövet egy ultra szellőző felső rétegből, a párnázó töltetből és a Batyline alaprétegből áll. Ennek köszönhetően a párna hihetetlenül kényelmes, pillanatok alatt átereszti a vizet és extra könnyen megszárad.

 

Bee Wett

A Bee Wett párnák egy különleges, nem nedvszívó töltettel készülnek, amely nem gyűjti magába a nedvességet. A nyitott anyagszerkezet a párna alsó részén tökéletesen elvezeti a vizet. Az eredmény egy nagyon kényelmes ülőfelület, bármiféle kellemetlen szag, rothadás és gombásodás nélkül. Ezt a komfortot a Bee Wett párnák egész évben garantálják Neked.

 

Biculair fonatszál

Ellenálló, rattan hatású szál, amely tökéletesen időjárásálló, színtartó, újrahasznosítható és környezetbarát anyag. A szál minőségét a Holland TNo tesztelte.

 

Dralon

Kültéri párnák huzataként a dralon az egyik legjobb választás: csodálatos, élénk színek, könnyű tisztíthatóság, jó UV ellenálló-képesség és puha tapintás jellemzi. A Dralon® textíliák rendkívül erősek, tartósak, nem rothadnak és nem gombásodnak.

 

Dacron

Az USA-ból származó Dacron a világ egyik legtöbbet használt poliészter száltöltete, mely már több mint 50 éve a minőség, az innováció, a technológia, a tartósság és a kényelem mintaképe. Az ágynemű piacról került a kerti bútor gyártás alapanyagai közé, és itt is kiválóan helytállt. A Dacronnal töltött párnák puha, tollszerű hatásúak és utánozhatatlanul kényelmesek, így garantálnak kielégítő pihenést.

 

Duranite

A Duranite® egy kiváló minőségű rostcementlemez, amely többrétegű bevonattal van ellátva, így karcálló, rendkívül időjárásálló és minimális karbantartás igényel. Színét a testre szabott UV-kezelés miatt tartósan megőrzi.

 

Fast Dry Foam

A korszakalkotó Fast Dry Foam garantálja, hogy kerti bútorod egy pillanat alatt megszárad! A hab lyukacsos belső szerkezete optimális szellőzést garantál, és pillanatok alatt elvezeti az esővizet.

 

Kerámia

Az 1200 ° C - on elvégzett különleges eljárásoknak köszönhetően a gránitot és földpátot is tartalmazó kerámia ellenáll a magas hőnek, az UV-fénynek, a páratartalomnak, a penésznek, a gombáknak és a fagynak is. Nem karcolódik, nem kopik, tapintása kellemes, valamint könnyen tisztítható.

 

Könnyített beton

Ez a cementből készülő, elsősorban asztallapként funkcionáló anyag nem törik, nem repedezik, nagyon jól bírja a hőterhelést. Könnyen tisztítható, színtartó. Nem karcolódik és nem kopik. A természetes alapanyagoknak köszönhetően kellemes tapintású és megjelenésű. 

 

Kültéri kötél

A trendet követő kerti bútorok egyik fő alapanyaga a kültéri kötél, melynek anyaga két komponensű: kívül kellemes tapintású UV-álló olefinből, belül tartós poliészterből készül. Mint minden szintetikus kültéri alapanyag ez is ellenáll a penésznek, a sós víznek, a klórnak, és az UV sugaraknak is. Könnyen, egyszerűen tisztítható.

 

Olefin

Az olefin időjárásálló, anyagában festett szintetikus szálból készült kültéri textil anyag, mely színtartó, nagy kopásállósággal és szakítószilárdsággal bír. Könnyű, rugalmas, kényelmes,nemfoltosodik. Nagyon alacsony a nedvszívó képessége, így gyorsan szárad.

 

Plastic - Duresin

Műanyag bútorainkhoz polietilént és polipropilént és üvegszálat használunk, melyek fröccsöntéssel készülnek, biztosítva a strapabíró, újrahasznosítható és karbantartást nem igénylő termékeket. A műanyag megszilárdulása után a létrejött polipropilén és kompozit polipropilén anyag rendkívül tartós, hosszú élettartamú és UV-álló bútort eredményez. Minden műanyag magas minőségi elvárásokkal szemben lett tesztelve a korlátozott anyagok kiszűrése céljából, továbbá nem tartalmaz káros vegyszereket és adalékokat.  Teljes mértékben újrahasznosítható.

 

Porcelán kőlap

A kitűnő fizikai és hajlító szilárdságnak köszönhetően a porcelán kőzet ideális kültéri használatra és ellenáll az UV-sugárzásnak is. Ezt az anyagot kerámia agyagok, kaolinok és homok szintézisének folyamatán keresztül nyerik. A kőzetfelületek tisztításához tanácsos vízzel és semleges tisztítószerrel nedves ruhát használni. 

 

QDF párnázat

A Quick Dry Foam (gyorsan száradó szivacs) egy korszerű, rendkívül tartós és formatartó hab, melyet kifejezetten kültéri párnákhoz fejlesztettek ki. A QDF egyedülállóan porózus, nyitott cellás szerkezetű, mely lehetővé teszi a víz gyors elvezetését, a friss levegő szabad és folyamatos áramlását, így garantálva a gyors száradást. Anti-mikrobás technológiája megakadályozza a penészedést és gombásodást.

 

Rozsdamentes acél

Modern kerti bútoroknál előszeretettel használják alapanyagul a rozsdamentes acélt, mely egy kis odafigyeléssel sokáig megőrzi ragyogó szépségét kültéren is. Speciális vízbázisú ápolással védőréteget képezhetünk rajta, és így megóvjuk a szennyeződéstől.

 

Sunbrella

A korábban főleg a yachtokon használt, amerikai gyártású Sunbrella kiváló kerti bútorok kárpitozására is, mivel tökéletesen időjárásálló. remekül ellenáll a fakulásnak, penészedésnek és a gombáknak. A Sunbrella vízálló és mosógépben is mosható.

 

Sunproof

A Sunproof a legkiválóbb kültéri anyagok egyike, mely bizonyítottan ellenáll a tartós napsugárzás, a szél, az eső és a páratartalom hatásainak. Környezetbarát technológiával festett olefin szintetikus szálból készül, így 100%-ban újrahasznosítható. Időjárásálló, nem fakul, és nemzetközi tanúsítással rendelkezik arról, hogy az UV-sugárzás 97%-ának képes ellenállni.

 

Szintetikus fa

Ez a kerti bútoroknál is megjelenő alapanyag  fa és polietilén (újrahasznosított műanyag) ötvözete, mely magas nyomáson és hőmérsékleten készül. A természetes rosttartalom miatt környezetbarát megoldás, melynek gyártása során nem keletkezik környezetszennyező anyag. Időjárás állósága igen magas, mely mellett rendkívül esztétikus és nem igényel karbantartást.

 

Teakfa

Az örök életű teakfa a kerti bútorok klasszikus, megbecsült alapanyaga, mely ültetvényekről származik. Nagyon elegáns megjelenésű, kellemes tapintású és 100%-ban újra feldolgozható. Stabilan ellenáll az UV-sugárzásnak, a klóros- vagy tengervíznek is. Egész évben a kertben tartható, remekül felújítható, tisztítható. Különböző speciális kezelőszerek állnak rendelkezésre az ápolásához.

 

Temperált üveg

A biztonsági vagy edzett üveg egy speciális hőkezelési eljárás eredménye, melynek hatására az üveg különösen ellenállóvá válik a hőmérséklet és az időjárás hatásaira, és a súly illetve szél elleni terhelhetősége is drasztikusan megnövekszik. Törés esetén tompa szilánkokra hasad, így nem okoz sérülést.

 

Tessuto sling

100% akril kültéri huzat, mely UV-álló, víztaszító,légáteresztő, nem foltosodik és rendkívül könnyen tisztítható, így bel- és kültéri használatra egyaránt alkalmas. A belsejében mikrogömbös, nagyon ellenálló műanyag töltet biztosítja az emberi test formájához igazodó utánozhatatlan kényelmet. Hosszútávú, karbantartás mentes használat, akár a szabad ég alatt is.

 

Textilén

A textilén tömegében festett szintetikus szál, mely UV-álló, nem fakul, nem nyílik, és jól bírja az úszómedence klóros vizét is. Tisztítása és karbantartása egyszerű, speciális, nem habzó tisztítószerek állnak a rendelkezésre ahhoz, hogy sokáig megőrizze új állapotát. Toxinmentes, természetbarát és 100%-ban újra feldolgozható.

 

Textilén - comfort

Megértjük, ha nincs idő minden eső előtt beszedegetni a párnákat. A VAlE vízlepergető párnái erre a problémára egy kényelmes megoldás kínálnak. De kérjük, vegye figyelembe, hogy a párnák nem vízállóak, csupán vízlepergetőek. Ne hagyd őket az esőben túl hosszú ideig, mert átázhatnak.