Minőség

A minőségi anyagok és a kényelem forradalma

Ma már nem luxus, hogy komfortos, időjárásálló és kezelést nem igénylő anyagokból készült kerti búrotokkal rendezzünk be kültéri életterünket, kertünket, teraszunkat, az otthonunkat.

Nem kell a csúcsminőségű, de kevesek számára megfizethető luxus és a rövid élettartamú, rossz minőségű, unalmas között választani.
A gyártók azon törekvése, hogy elérhető árfekvésű, de minőségi alapanyagokból készült termékeket dobjanak piacra, lehetővé teszi, hogy Te is a minőséget választhatsd. 
Így már hazánkban is találhatunk olyan kertberendezési szaküzletet, ahol a bútorok designja, minősége és ára vevőbarát arányban egészítik ki egymást.
A mellett, hogy továbbra is hódit a különböző anyagok (szintetikus rattan, alumínium, rozsdamentes acél, teakfa, textilén, kültéri szalag, kültéri bőr, a sokféle kültéri kárpit és huzat) olykor merész kombinálása, és továbbra is egyre nagyobb a hangsúly az otthonos légkört teremtő és praktikus  kiegészítőkön, az anyagok innovációjára fordított törekvés igazán példamutató.

Időjárásállóság – esőztethető anyagok– magas UV-tűrő képesség – tartósság - akár 4 évszakos üzemmód
Mindez már elvárás egy kerti bútorral szemben.

A gyártói fejlesztések már arra is egyre több figyelmet fordítanak, hogy a kültéri kárpitok ne csak időjárásállóak, hanem kényelmesek is legyenek. Hogy minél nagyobb vágyakozással helyezd magad kényelembe a puha tapintású, kényelmes és szeretnivaló kerti bútorodba.
A gyártók is tudják, a mai világban sosincs elég időnk. Egy kerti bútor minket, a pihenést és a sok örömteli percet szolgálja, ne munkát adjon. Az anyagok innovációja során arra is nagy hangsúlyt fektetnek a gyártók, hogy a könnyen tisztítható, kezelést, karbantartást nem igénylő anyagok gondoskodjanak a gondtalan pihenésről.

Mindezek megvalósítása gyártónként eltérő lehet:  speciális saját fejlesztésű nyitott hálós szivacs, impregnált huzat, vízálló bélés, vízálló, kültéri kárpitok, impregnált kárpitok, különféle védő réteget az anyagokon, kültéri bőr. … De vannak olyan szintén márkavédett anyagok melyeket több gyártó is felhasznál, ilyen péládul a Dralon és a Sunbrella huzat, a QDF és a Dacron szivacs, Nautic műbőr… az innovatív anyagokat még sokáig sorolhatnánk.
A lényeg, hogy nem kell tartani attól, hogy egy már beltérinek látszó kerti bútor nem bírja a kültéri körülményeket. Bátran válassz, az anyagokat nincs okunk fenntartásokkal kezelni és nincs miért kompromisszumot kötni. 

Ismerkedjen meg a Tecton Grandis Selection kerti bútor kínálatában előforduló anyagokkal.

 

Akril huzat

A tömegében festett, 100%-os akril szövet speciálisan kültéri anyag. Ezt jellemzői is bizonyítják: UV-álló, fény és napfény hatására nem fakul ki, úszómedence- és tengervízálló és víztaszító. 40 fokon mosható, így könnyű tisztán tartani.

 

 

Alumínium

Az alumínium az egyik leginkább korrózióálló fém, tartós és remekül megmunkálható. A kerti bútorok gyártásánál többnyire elektrosztatikusan poliésztert is tartalmazó festékporral festik, és ez a felületkezelési eljárás kiváló felületminőséget és tökéletes időjárásállóságot biztosít.

 

 

Air Comfort

A háromrétegű Air Comfort szövet egy ultra szellőző felső rétegből, a párnázó töltetből és a Batyline alaprétegből áll. Ennek köszönhetően a párna hihetetlenül kényelmes, pillanatok alatt átereszti a vizet és extra könnyen megszárad.

 

Bee Wett

A Bee Wett párnák egy különleges, nem nedvszívó töltettel készülnek, amely nem gyűjti magába a nedvességet. A nyitott anyagszerkezet a párna alsó részén tökéletesen elvezeti a vizet. Az eredmény egy nagyon kényelmes ülőfelület, bármiféle kellemetlen szag, rothadás és gombásodás nélkül. Ezt a komfortot a Bee Wett párnák egész évben garantálják Neked.

 

Biculair fonatszál

Ellenálló, rattan hatású szál, amely tökéletesen időjárásálló, színtartó, újrahasznosítható és környezetbarát anyag. A szál minőségét a Holland TNo tesztelte.

 

Dralon

Kültéri párnák huzataként a dralon az egyik legjobb választás: csodálatos, élénk színek, könnyű tisztíthatóság, jó UV ellenálló-képesség és puha tapintás jellemzi. A Dralon® textíliák rendkívül erősek, tartósak, nem rothadnak és nem gombásodnak.

 

Dacron

Az USA-ból származó Dacron a világ egyik legtöbbet használt poliészter száltöltete, mely már több mint 50 éve a minőség, az innováció, a technológia, a tartósság és a kényelem mintaképe. Az ágynemű piacról került a kerti bútor gyártás alapanyagai közé, és itt is kiválóan helytállt. A Dacronnal töltött párnák puha, tollszerű hatásúak és utánozhatatlanul kényelmesek, így garantálnak kielégítő pihenést.

 

Duraboard​

A Duraboard asztallap egyedülálló a kerti bútorok világában. Gyártása egy üzemben, a teljes gyártási procedúrát átívelő szigorú minőségellenőrzés mellett történik. A Duraboard egy környezetbarát anyag, melyet a tartósság, a kitűnő UV stabilitás (ellenállás) és az egyedi felületi bevonat jellemez. A Duraboard élethosszig tartó használatra lett tervezve, és két fő alkotóelemből áll: magas minőségű eukaliptusz fűrészpor és a polietilén műgyanta egyedülálló keveréke, mely biztosítja az erős és tartós szerkezetet. A struktúra felső felülete egy speciális UV  kezeléssel van ellátva. Végül, de nem utolsó sorban egy innovatív felületkezelési módszernek köszönhetően válik karcállóvá is. A Duraboard az asztallap felületek jövőjét jelenti. Az elegáns mintájú faerezetnek köszönthetően megjelenése is exkluzív.

 

Duracoat

A Duracoat alumínium termékek egyedi (öregítő) sütőkben készülnek. A sütők használata növeli az alumínium keménységét és karcállóságát, továbbá segítenek az anyagban lévő, a hegesztési és hajlítási munkálatokból származó feszültségek feloldásában is. A kezelés után minden váz lemosásra kerül egy tisztító oldattal, mely a végső bevonathoz szükséges tapadó réteget hozza létre. Az előmelegített vázak elektrosztatikus technológiával kapják meg a végső bevonatot, mely így egyenletesen oszlik el a váz felszínén. Végül a váz még egy kezelésen is átesik, mely megkeményíti a festéket és karcállóságot biztosít. A felület így végül karbantartásmentessé válik és kiválóan ellenáll a környezeti hatásoknak is.

 

Fast Dry Foam

A korszakalkotó Fast Dry Foam garantálja, hogy kerti bútorod egy pillanat alatt megszárad! A hab lyukacsos belső szerkezete optimális szellőzést garantál, és pillanatok alatt elvezeti az esővizet.

 

Hularo

A vesszőhatású Hularo szál egy tökéletes szintetikus szövőanyag: így gyártója magabiztosan, nem kevesebb, mint 10 év garanciát vállal rá. A Hularo alig különböztethető meg a valódi rattantól, kivéve számos előnyét, melyet a természetes anyagokkal szemben nyújt. Könnyen tisztítható, nagyon tartós és ellenálló az UV-sugarakkal, a sós vízzel, a naptejjel, a klórral és az alkohollal szemben is. A Hularo innovatív szövőanyag, mely különösen színtartó és természetes színárnyalatok széles választékában használják kerti bútorok gyártásához.

 

Kerámia

Az 1200 ° C - on elvégzett különleges eljárásoknak köszönhetően a gránitot és földpátot is tartalmazó kerámia ellenáll a magas hőnek, az UV-fénynek, a páratartalomnak, a penésznek, a gombáknak és a fagynak is. Nem karcolódik, nem kopik, tapintása kellemes, valamint könnyen tisztítható.

Könnyített beton

Ez a cementből készülő, elsősorban asztallapként funkcionáló anyag nem törik, nem repedezik, nagyon jól bírja a hőterhelést. Könnyen tisztítható, színtartó. Nem karcolódik és nem kopik. A természetes alapanyagoknak köszönhetően kellemes tapintású és megjelenésű. 

 

Kültéri kötél

A trendet követő kerti bútorok egyik fő alapanyaga a kültéri kötél, melynek anyaga két komponensű: kívül kellemes tapintású UV-álló olefinből, belül tartós poliészterből készül. Mint minden szintetikus kültéri alapanyag ez is ellenáll a penésznek, a sós víznek, a klórnak, és az UV sugaraknak is. Könnyen, egyszerűen tisztítható.

 

Micro fiber leather

A yachtokról ismert speciális kültéri bőr valójában a bőrt megtévesztésig utánzó, tömegében festett anyag, PVC alapon. UV-álló, napfény hatására sem fakul, vízálló. Tisztításához és karbantartásához speciális szövettisztítókat érdemes alkalmazni.

 

Olefin

Az olefin időjárásálló, anyagában festett szintetikus szálból készült kültéri textil anyag, mely színtartó, nagy kopásállósággal és szakítószilárdsággal bír. Könnyű, rugalmas, kényelmes,nemfoltosodik. Nagyon alacsony a nedvszívó képessége, így gyorsan szárad.

 

Plastic - Duresin

Műanyag bútorainkhoz polietilént és polipropilént és üvegszálat használunk, melyek fröccsöntéssel készülnek, biztosítva a strapabíró, újrahasznosítható és karbantartást nem igénylő termékeket. A műanyag megszilárdulása után a létrejött polipropilén és kompozit polipropilén anyag rendkívül tartós, hosszú élettartamú és UV-álló bútort eredményez. Minden műanyag magas minőségi elvárásokkal szemben lett tesztelve a korlátozott anyagok kiszűrése céljából, továbbá nem tartalmaz káros vegyszereket és adalékokat.  Teljes mértékben újrahasznosítható.

 

QDF párnázat

A Quick Dry Foam (gyorsan száradó szivacs) egy korszerű, rendkívül tartós és formatartó hab, melyet kifejezetten kültéri párnákhoz fejlesztettek ki. A QDF egyedülállóan porózus, nyitott cellás szerkezetű, mely lehetővé teszi a víz gyors elvezetését, a friss levegő szabad és folyamatos áramlását, így garantálva a gyors száradást. Anti-mikrobás technológiája megakadályozza a penészedést és gombásodást.

 

Rehau fonatszál

Az időjárásálló Rehau Raucord szál egy prémium minőségű, nagy sűrűségű műanyag, esztétikuma mellett az előnyök széles skáláját vonultatja fel természetes megfelelőjével szemben. Az egyik legfőbb pozitívuma, hogy rendkívűl erős anyag - a Raucord elsőrangú német márka, mely nem nyúlik, szakad vagy repedezik, nem fakul, nem karcolódik és nem hagynak nyomot rajta az időjárás viszontagságai. Mindezek mellett a természetes rattan esztétikai hatását kelti. Egész évben kültéren hagyható, és 100% ban újrahasznosítható, hogy a környezetet is kíméljük!

 

Rozsdamentes acél

Modern kerti bútoroknál előszeretettel használják alapanyagul a rozsdamentes acélt, mely egy kis odafigyeléssel sokáig megőrzi ragyogó szépségét kültéren is. Speciális vízbázisú ápolással védőréteget képezhetünk rajta, és így megóvjuk a szennyeződéstől.

 

Sunbrella

A korábban főleg a yachtokon használt, amerikai gyártású Sunbrella kiváló kerti bútorok kárpitozására is, mivel tökéletesen időjárásálló. remekül ellenáll a fakulásnak, penészedésnek és a gombáknak. A Sunbrella vízálló és mosógépben is mosható.

 

Sunproof

A Sunproof a legkiválóbb kültéri anyagok egyike, mely bizonyítottan ellenáll a tartós napsugárzás, a szél, az eső és a páratartalom hatásainak. Környezetbarát technológiával festett olefin szintetikus szálból készül, így 100%-ban újrahasznosítható. Időjárásálló, nem fakul, és nemzetközi tanúsítással rendelkezik arról, hogy az UV-sugárzás 97%-ának képes ellenállni.

 

Szintetikus fa

Ez a kerti bútoroknál is megjelenő alapanyag  fa és polietilén (újrahasznosított műanyag) ötvözete, mely magas nyomáson és hőmérsékleten készül. A természetes rosttartalom miatt környezetbarát megoldás, melynek gyártása során nem keletkezik környezetszennyező anyag. Időjárás állósága igen magas, mely mellett rendkívül esztétikus és nem igényel karbantartást.

 

Teakfa

Az örök életű teakfa a kerti bútorok klasszikus, megbecsült alapanyaga, mely ültetvényekről származik. Nagyon elegáns megjelenésű, kellemes tapintású és 100%-ban újra feldolgozható. Stabilan ellenáll az UV-sugárzásnak, a klóros- vagy tengervíznek is. Egész évben a kertben tartható, remekül felújítható, tisztítható. Különböző speciális kezelőszerek állnak rendelkezésre az ápolásához.

 

Temperált üveg

A biztonsági vagy edzett üveg egy speciális hőkezelési eljárás eredménye, melynek hatására az üveg különösen ellenállóvá válik a hőmérséklet és az időjárás hatásaira, és a súly illetve szél elleni terhelhetősége is drasztikusan megnövekszik. Törés esetén tompa szilánkokra hasad, így nem okoz sérülést.

 

Tessuto sling

100% akril kültéri huzat, mely UV-álló, víztaszító,légáteresztő, nem foltosodik és rendkívül könnyen tisztítható, így bel- és kültéri használatra egyaránt alkalmas. A belsejében mikrogömbös, nagyon ellenálló műanyag töltet biztosítja az emberi test formájához igazodó utánozhatatlan kényelmet. Hosszútávú, karbantartás mentes használat, akár a szabad ég alatt is.

 

Textilén

A textilén tömegében festett szintetikus szál, mely UV-álló, nem fakul, nem nyílik, és jól bírja az úszómedence klóros vizét is. Tisztítása és karbantartása egyszerű, speciális, nem habzó tisztítószerek állnak a rendelkezésre ahhoz, hogy sokáig megőrizze új állapotát. Toxinmentes, természetbarát és 100%-ban újra feldolgozható.

 

Textilén - comfort

Megértjük, ha nincs idő minden eső előtt beszedegetni a párnákat. A VAlE vízlepergető párnái erre a problémára egy kényelmes megoldás kínálnak. De kérjük, vegye figyelembe, hogy a párnák nem vízállóak, csupán vízlepergetőek. Ne hagyd őket az esőben túl hosszú ideig, mert átázhatnak.